wróć
Znaczenie diety w czasie choroby
Znaczenie diety w czasie choroby
Odpowiednio skomponowana dieta jest bardzo istotnym elementem
zapewniającym właściwe funkcjonowanie organizmu.
zapewniającym właściwe funkcjonowanie organizmu.
Szczególne w czasie:
choroby,
w okresie okołooperacyjnym,
w trakcie leczenia onkologicznego,
u osób w podeszłym wieku,
w czasie rekonwalescencji.
Zwiększone zapotrzebowanie na pożywienie lub jego obniżona podaż m.in. na skutek zaburzeń smaku, łaknienia,
trudności w połykaniu czy też utraty substancji odżywczych będące skutkiem choroby lub stosowanej metody leczenia,
mogą prowadzić do niedożywienia.
trudności w połykaniu czy też utraty substancji odżywczych będące skutkiem choroby lub stosowanej metody leczenia,
mogą prowadzić do niedożywienia.
Zaburzenia odżywiania przekładają się na występowanie niedoborów
wielu ważnych składników odżywczych w organizmie i mogą prowadzić do utraty masy ciała i mięśni.
wielu ważnych składników odżywczych w organizmie i mogą prowadzić do utraty masy ciała i mięśni.
Osłabiony organizm słabiej radzi sobie
z codziennymi czynnościami i ma mniejsze szanse, by właściwie reagować na leczenie.
Uzupełnianie niedoborów niezbędnych składników odżywczych jest ważnym aspektem w trakcie leczenia.
Pomaga organizmowi odzyskać siły, zwiększa szanse na szybszy powrót do zdrowia, poprawia jakość życia i zmniejsza ryzyko powikłań.
Pomaga organizmowi odzyskać siły, zwiększa szanse na szybszy powrót do zdrowia, poprawia jakość życia i zmniejsza ryzyko powikłań.
m.in. możemy polecić Pacjentom żywność specjalnego przeznaczenia medycznego #RECOMED
Produkt może być stosowany jako:
JEDYNE źródło pożywienia ( 6 porcji dziennie )
uzupełnienie diety lub jej częściowe zastępowanie.
Chcesz dowiedzieć się więcej -
zadzwoń 58 681 04 56
Nie wszystkie produkty specjalnego przeznaczenia medycznego są smaczne - my testowałyśmy #RECOMED - nasza ocena: całkiem niezłe, smaczne