wróć

Znaczenie diety w czasie choroby

Znaczenie diety w czasie choroby 😷
Odpowiednio skomponowana dieta jest bardzo istotnym elementem
zapewniającym właściwe funkcjonowanie organizmu.
Szczególne w czasie:
👉 choroby,
👉 w okresie okołooperacyjnym,
👉 w trakcie leczenia onkologicznego,
👉 u osób w podeszłym wieku,
👉 w czasie rekonwalescencji.
 
Zwiększone zapotrzebowanie na pożywienie lub jego obniżona podaż m.in. na skutek zaburzeń smaku, łaknienia,
trudności w połykaniu czy też utraty substancji odżywczych będące skutkiem choroby lub stosowanej metody leczenia,
mogą prowadzić do niedożywienia.
 
Zaburzenia odżywiania przekładają się na występowanie niedoborów
wielu ważnych składników odżywczych w organizmie i mogą prowadzić do utraty masy ciała i mięśni.
 
Osłabiony organizm słabiej radzi sobie
z codziennymi czynnościami i ma mniejsze szanse, by właściwie reagować na leczenie.
Uzupełnianie niedoborów niezbędnych składników odżywczych jest ważnym aspektem w trakcie leczenia.
Pomaga organizmowi odzyskać siły, zwiększa szanse na szybszy powrót do zdrowia, poprawia jakość życia i zmniejsza ryzyko powikłań.
m.in. możemy polecić Pacjentom żywność specjalnego przeznaczenia medycznego #RECOMED
 
Produkt może być stosowany jako:
👍 JEDYNE źródło pożywienia ( 6 porcji dziennie )
👍 uzupełnienie diety lub jej częściowe zastępowanie.
#RECOMED oferuje w postaci:
👉 koktajli odżywczych o różnych smakach,
👉 kremów warzywnych na ciepło.
 
Chcesz dowiedzieć się więcej -
zadzwoń 📞 58 681 04 56
Nie wszystkie produkty specjalnego przeznaczenia medycznego są smaczne - my testowałyśmy #RECOMED - nasza ocena: całkiem niezłe, smaczne 😊

Ostatnie wpisy

Aktualności

W piątek uczestniczyłyśmy w XIX Konferencji Opieki Długoterminowej   Pogłębiamy wiedzę, którą później stosujemy w naszej...
UWAGA   Z usług pielęgniarskich z zakresu opieki długoterminowej domowej w ramach NFZ aktualnie można skorzystać bez kolejki...